Internationaal kledingmerk van uit Lelystad

Foto: Chiba (Facebook)

Als een vluchteling kwam Ahmed al-Aradi (29 jaar), samen met zijn ouders, naar Nederland. Hij had maar één droom en dat was kleding ontwerpen. Anno 2022 heeft hij die droom verwezenlijkt en heeft hij een kledingmerk met (inter-) nationale bekendheid. De naam van het kledingmerk is Chiba.

Klein beginnen
Op de middelbare school was hij al bezig met de verkoop van zelfgemaakte T-shirts. Dat begon met het borduren van iets kleins op een shirt. Maar de vraag naar de zelfontworpen T-shirts werd steeds groter. Op die manier kon hij meer leren over eigen kleding maken.

Van het een kwam het ander. Zo kwam hij in het netwerk van fabrikanten en naaiateliers terecht. Hij heeft tevens de opleiding commerciële economie gedaan. Zodoende kon hij zijn droom realiseren: kledingmerk Chiba. Chiba was overigens zijn bijnaam op school.

Chiba
In een steeds kleiner wordende wereld gaat het er om om zich prettig te voelen in de merkkleding van Chiba. In één ruimte zijn culturen, taal, normen en waarden nu meer dan ooit vermengd. En dan is het tijd om zich prettig te voelen.

Geboren in een vluchtelingenkamp in Saoedi-Arabië, nadat zijn ouders waren gevlucht uit Irak. Het gezin kwam in 1994 naar Nederland en uiteindelijk naar Lelystad. En juist van deze stad wordt er gewerkt aan het internationale kledingmerk Chiba.

Een merk voor truien, T-shirts, bikerjacks, bodywarmers, joggers en accessoires. Alles wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage. Handgemaakt in verschillende landen. En de jonge ondernemer wil nog veel meer bereiken.

(Bronnen: Chiba Clothing, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen