Met een afhaal- en bezorgservice is het nog niet afgelopen voor Bilal Bouazza uit Lelystad. Hij wil een eigen restaurant, zodat de gast kan genieten van de Arabische keuken zoals het hoort. Eten en genieten in Arabische sferen, net zoals jaren geleden een Tunesisch restaurant Hamilcar was in Amsterdam.
Laymous
Laymous is een afhaal- en bezorgservice in Lelystad, gebouwd op de Arabische keuken en geïnspireerd op de gerechten uit de jeugd van de Chef. Hier kan men de heerlijkste gerechten afhalen en laten bezorgen. Met name de Arabische keuken - Tunesië, Marokko, Libanon - is verschrikkelijk lekker om te proeven.
Mocht men de kans hebben om de Arabische keuken eens te proeven, dan zijn een aantal gerechten een múst om te proberen. Hierbij valt te denken aan Brik, Couscous en Merguez. Vooral te eten met kleine hapjes en met wat plat warm brood erbij.
Eigen restaurant
Bilal Bouazza wil nu zijn eigen restaurant gaan beginnen in Lelystad. Zijn gerechten zijn niet alleen te proeven in de afhaal- en bezorgservice, maar ook bij andere restaurants, waar hij regelmatig in de keuken staat. Maar hij wil nu zijn eigen keuken.
Een eigen sterrenrestaurant met hoogwaardig eten van goede kwaliteit. Met eten wat - zoals bij de meeste Arabische restaurants - niet alleen lekker is, maar gewoon een ontdekkingstocht, een belevenis. Een belevenis die voor iedereen toegankelijk gemaakt gaat worden.
Bilal Bouazza
Hij is geboren en getogen en woont in Lelystad. Hij droomt van zijn eigen restaurant, maar zonder dat stijve gedoe. Met zijn restaurant wil hij Lelystad culinair duidelijk op de kaart zetten. De huidige eetgelegenheden zijn gericht op klassiek en straight-forward eten. Daar wil de Chef-kok verandering in aanbrengen.
Hij heeft met Laymous Lelystad reeds een kleur gegeven. En dat wil hij nu ook gaan doen met zijn eigen restaurant. Een restaurant waar de geuren en de kleuren je tegemoet komen. Een restaurant waar men wordt meegevoerd naar de gastvrije en Mediterraanse sferen.
In het begin stond hij in andere keukens, waar veel ervaring is opgedaan. Maar zo’n anderhalf jaar geleden begon hij voor zichzelf op bedrijventerrein Noordersluis. Met familie heeft hij een keuken in een pand ingebouwd. Nu ligt de vraag op de lippen, om te zien waar zijn restaurant zou moeten komen.
(Bronnen: Laymous, Facebook, Goed Koken, FlevoPost)