Deel Middendreef afgesloten vanaf 13 december

Foto: Gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad meldt dat vanaf maandag 13 december tot en met vrijdag 17 december de Middendreef afgesloten is voor doorgaand verkeer. Dit is nodig voor de Campusbrug. Bedrijven, Porteum, Het Bildt en de Grietenij blijven bereikbaar.

Bouw Campusbrug
Net als bij een gebouw een stevige fundering wordt aangelegd, zo gebeurt het ook bij de Campusbrug. Om dit te kunnen realiseren moet de aannemer heipalen in de grond slaan. Op de heipalen zal de brug steunen, zodat deze niet kan verzakken.

De brug wordt een nieuwe fiets- en wandelbrug tussen de Landstrekenwijk en het campusgebied met middelbare school Porteum. De brug komt over de Middendreef heen en zorgt straks voor een snelle verbinding tussen west en oost Lelystad.

Bereikbaarheid
Om de bouw en de werkzaamheden zo goed en veilig mogelijk te kunnen doen, wordt de Middendreef voor een gedeelte afgesloten. Hierdoor is doorgaand verkeer niet mogelijk. De werkzaamheden hebben geen gevolg voor het fietsverkeer.

De bedrijven aan de Middendreef blijven bereikbaar via de parallelweg. Doorgaand verkeer voor Triade en Porteum kan omrijden via Zuigerplasdreef en Gordiaandreef. Dit geldt ook voor verkeer naar het station, Grietenij, Tjalk en Landstrekenwijk.

Tijdens de werkzaamheden en dus afsluiting van de Middendreef, zal de buslijn een andere route rijden. Wat het precies inhoudt voor de reis, is terug te vinden op de reisplanner van www.arriva.nl. Tenslotte kunnen de hulpdiensten altijd langs de werkzaamheden rijden in geval van nood.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen