Luierbank Lelystad helpt mensen met klein inkomen

Foto: Luierbank

In september kondigden Michelle Ewaart en Kimberley Duivesteijn aan dat ze een Luierbank waren gestart. Deze Luierbank is specifiek voor ouders die het minder goed hebben, een lager inkomen. De Luierbank is te vergelijken met de werkzaamheden van de Voedselbank.

Gratis pakket
Michelle Ewaart en Kimberley Duivesteijn wilden andere ouders helpen. Daarom kunnen de ouders met een lager inkomen binnenkort een gratis luierpakket gaan ophalen. Het project kan blijven voortbestaan door donaties. Daarom zijn luiers in alle maten natuurlijk van harte welkom.

Op dit moment staan al zo’n veertig pakketten klaar in het schuurtje van het inloophuis in de Waterwijk. In elk pakket zitten luiers voor één week op maat gesorteerd. De initiatiefnemers hebben precies uitgerekend wat een baby per week nodig heeft.

Luierbank
Op dit moment runt Michelle Ewaart de Luierbank in haar eentje. Het project is gestart samen met Stichting IDO en Challenge Up van Welzijn Lelystad. De pakketjes worden elke dinsdag klaargemaakt in papieren zakjes. Op die manier hoeven mensen die langskomen niet duidelijk zichtbaar met luiers over straat te lopen.

Het streven is om ouders die het minder goed hebben, de kans te geven om genoeg luiers in huis te hebben voor hun kind of kinderen. Mensen kunnen zich aanmelden tijdens de inloopspreekuren bij inloophuis Waterwijk en inloophuis Open Haven. Men krijgt dan een strippenkaart voor 12 weken, die verlengd kan worden.

Luier donatiebox
Middels Facebook worden de volgers op de hoogte gehouden. Zo kon Michelle Ewaart middels een statiegeldactie voor zo’n 77 euro luiers aankopen.  Maar natuurlijk moeten de donaties en acties doorgaan om de luiers uit te kunnen blijven geven. Iedereen kan een donatie doen.

Sinds september staat er een luier donatiebox bij Atolplaza. Maar er gaan er nog meer komen in Lelystad. Want de start van het uitdelen van de tasjes is afhankelijk van de donaties. Er moeten veel pakketjes zijn, voordat daadwerkelijk gestart kan worden met uitdelen. De Luierbank is hard op zoek naar donaties van luiers, van maatje 0 tot en 8. Natuurlijk ongebruikt.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen