Provinciaal Jeugddebat Flevoland

Foto: Twitter

Ongeveer twintig jongeren zullen op woensdag 1 december ‘hun’ politici op scherp zetten. Dit gebeurt tijdens het Provinciaal Jeugddebat Flevoland. Helaas moet het een besloten debat worden gezien de Corona maatregelen. Tijdens het debat debatteren de jongeren in het Provinciehuis met verschillende Statenleden.

Nationaal Jeugddebat
Het Jeugddebat wordt elk jaar georganiseerd door de provincie Flevoland in samenwerking met de Nationale Jeugdraad (NJR). Het is de bedoeling dat van de deelnemende jongeren in alle provincies 12 jongeren worden gekozen voor het 27ste Nationaal Jeugddebat in Den Haag.

In alle provincies wordt een Jeugddebat georganiseerd. Per provincie mogen 12 jongeren naar het 27ste Nationaal Jeugddebat in Den Haag. Tijdens dat nationale debat gaan de bijna 150 jongeren in debat met ministers en staatssecretarissen.

Jongeren
Gezien het feit dat de provincie veel voor de jongeren besluit, is het van groot belang dat de jongeren zich ook laten horen. Tijdens het Jeugddebat kunnen de jongeren verschillende Statenleden confronteren met onderwerpen die jongeren aangaan. Op deze manier hoort de politiek ook wat er leeft onder de jongeren.

Jongeren hebben de toekomst en hebben vaak ook ontzettend frisse ideeën. In het debat van Flevoland doen de scholen Helen Parkhurst (Almere), Baken Park Lyceum (Almere) en Trinitas Gymnasium (Almere). Tevens RSG Levant (Zeewolde). De Statenleden zijn Sylvia Kers (PvdD), Bryant Heng (ChristenUnie), Chris Jansen (PVV) en Arief Kedoe (DENK).

(Bronnen: Helen Parkhurst, Park Lyceum, Trinitas Gymnasium, RSG Levant, Provincie Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen