Stadhuis Lelystad kleurt oranje tijdens campagne tegen vrouwengeweld

Foto: Gemeente Lelystad

Op donderdag 25 november zette wethouder Jack Schoone samen met Margriet Papma, namens Soroptimistclub Flevoland, het stadhuis van Lelystad in de oranje schijnwerpers. Dit gebeurde in het kader van de campagne ‘Orange the World’. Met de campagne, die tot en met 10 december duurt, wordt met de kleur oranje de hoop uitgesproken voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Gemeente Lelystad sluit zich – net als vorig jaar – aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. ‘Met het aanlichten van het stadhuis zeggen wij ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is belangrijk dat vrouwen en meisjes, die te maken krijgen met geweld, weten dat er professionele instanties zijn die luisteren naar hun verhaal en hulp kunnen bieden’, aldus wethouder Jack Schoone.

Landelijke afsluiting in Lelystad, provinciehuis Flevoland
Op 10 december 2021 wordt de wereldwijde campagne Orange the World afgesloten. In Nederland gebeurt dit in het provinciehuis van Flevoland. Verschillende artiesten, zoals Berdien Stenberg en Marietta Petkova, staan dan samen met gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland en wethouder Madelon van Noort van de gemeente Lelystad, stil bij (verborgen) geweld tegen vrouwen. De landelijke afsluiting van de campagne kan worden gevolgd via een livestream. Zodra de link naar de livestream bekend is, wordt deze vermeld op de website van de provincie Flevoland.

Over de campagne
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen en meisjes met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. Soroptimist International is een organisatie die zich sterk maakt voor de positie van vrouwen en meisjes, wereldwijd én lokaal. Over Nederland zijn ruim 100 Soroptimistclubs die de actie ‘Orange the World’ gaan houden. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen