Certificaten uitgereikt aan mentoren van 15e School’s Cool project

Foto: Gemeente Lelystad

Donderdag 18 november heeft wethouder David de Vreede certificaten uitgereikt aan thuis mentoren die zich gedurende anderhalf jaar hebben ingezet voor het 15e School’s Cool project. Doel van School’s Cool is het voorkomen van voortijdige schooluitval. Binnen het project begeleiden mentoren kinderen van groep 8 van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Persoonlijke, individuele begeleiding en de relatie tussen de thuismentor, het kind en de ouder(s) staan hierbij centraal.

School’s Cool wordt inmiddels op 27 locaties in Nederland uitgevoerd, waarvan Lelystad er één is. Het project is in Lelystad erg succesvol. Er zijn het afgelopen jaar 35 kinderen begeleid. De kinderen komen van verschillende basisscholen en hebben diverse achtergronden. Mentoren, ouders en kinderen zijn enthousiast over School’s Cool.
Wethouder David de Vreede: “ School’s Cool is een belangrijk initiatief in het voorkomen van onderwijsachterstanden. Het is een van de oplossingen waarmee we ons gezamenlijk kunnen inzetten tegen de overerving van armoede. Ik ben heel blij met de vrijwilligers die zich inzetten als thuis mentoren om de kinderen te helpen bij bijvoorbeeld gestructureerd hun huiswerk maken. Maar ook de coördinatoren wil ik een compliment geven voor hun jarenlange inzet.”

Thuismentor voor goede start op nieuwe school
De thuismentor helpt het kind bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs en het maken van een goede start op de nieuwe school. De thuismentor komt wekelijks ongeveer anderhalf uur bij het kind thuis, in aanwezigheid van de ouder, en helpt het kind om te gaan met zaken als het bijhouden van de agenda, plannen van en helpen met huiswerk, stimuleren van lezen en het leren informatie te begrijpen. Ouders worden door de thuismentor ook bij het schoolleven betrokken. Juist de relatie tussen de thuismentor, het kind en de ouder(s) vormt de basis van het beoogde succes van het mentorproject. School’s Cool heeft inmiddels een grote groep vaste vrijwilligers. Zij zetten zich elk jaar weer met veel enthousiasme in. Geïnteresseerden die ook thuismentor willen worden, kunnen zich melden bij [email protected]

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen