Levering ondergrondse afvalcontainers vertraagd

Foto: Gemeente Lelystad

Het college van Lelystad heeft de raad geïnformeerd over het niet nakomen van het contract dat het bedrijf Wastevision heeft met de gemeente Lelystad voor het leveren van ondergrondse afvalcontainers. De gemeente gaat de containers opnieuw bestellen bij een andere leverancier. Hierdoor gaat het nieuwe inzamelen later van start voor de stadsdelen 3, 4 en 5.

Wethouder Jack Schoone: “We vinden dit een heel vervelende situatie. We hadden graag gezien dat inwoners van de laatste drie stadsdelen ook snel konden starten met de nieuwe manier van afval inzamelen. Helaas is dit overmacht. We doen er alles aan om de containers alsnog zo snel mogelijk geleverd te krijgen via een nieuwe leverancier.”

Gevolgen voor stadsdeel 3
In stadsdeel 3 wordt nu, in plaats van dit najaar, naar verwachting in het voorjaar van 2022 gestart met het nieuwe inzamelen. Een groot deel van de containers in dit stadsdeel is al geplaatst, maar er zijn extra containers nodig, omdat bewoners hierom hebben gevraagd. Inmiddels zijn deze extra ondergrondse containers bij een andere leverancier besteld. De ondergrondse containers die al geplaatst zijn, blijven dicht totdat alle containers zijn geplaatst. Dit om te voorkomen dat bewoners te ver moeten lopen met hun restafval daar waar nog geen ondergrondse container is. Bovendien is voor eventuele tijdelijke bovengrondse containers op veel plaatsen geen ruimte.
In stadsdeel 3 bevinden zich: Kamp, Zoom, Waterwijk, De Landerijen Noordwest en De Landerijen Zuidoost.

Gevolgen voor stadsdeel 4 en 5
Stadsdeel 4 en 5 zijn als laatste aan de beurt om over te gaan op het nieuwe inzamelen. Voor deze stadsdelen zijn nog geen containers geleverd. Deze stadsdelen zullen naar verwachting in het najaar van 2022 starten. Het opnieuw bestellen van de ondergrondse containers gebeurt via een officiële aanbesteding. Daarna kunnen de containers worden besteld, geleverd en uiteindelijk geplaatst.
In stadsdeel 4 bevinden zich: Archipel (inclusief Beukenhof, De Scheren), Zuiderzeewijk (inclusief Stadspark, Badweg, Langevelderslag), Wold, Horst en Griend. Stadsdeel 5 omvat Atolwijk (inclusief Wijngaard, Hofstede, Plantage), Botter, Schoener en Tjalk.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen