Voedselfeestje voor basisschoolleerlingen

Foto: IVN

Dinsdag 23 november waren 100 leerlingen in Lelystad uit groep 6 tot en met 8 uitgenodigd voor het voedselfeestje. Alle basisscholen in Lelystad waren uitgenodigd voor dit feestje. Van de aanwezige leerlingen kwam het grootste deel van de Basisschool Laetare. Ze waren aanwezig bij Aeres VMBO Lelystad ter afsluiting van het IVN-project ‘Van Zaadje tot Soep’.

Van Zaadje tot Soep
Leerkracht Dianne van der Starre vertelt dat men de kinderen wil leren om bewuster en duurzamer met voedsel en de natuur om te gaan. Het project is gedaan met meerdere partners. Zodoende wil men de leerlingen iets meegeven voor de toekomst.

Het voedselfeestje was een onderdeel van het project ‘Van Zaadje tot Soep’. Dit is een uniek traject met samenwerkende partijen om kinderen meer te leren over voedsel. Partners zijn IVN Flevoland, De Lelystadse Boer, De Steiger Praktijkonderwijs, MBO College Lelystad, Aeres VMBO, GGD Flevoland, Stichting School, GO Kinderopvang en lokale senioren netwerken.

Activiteiten
De kinderen konden langs zeven activiteiten, die te maken hadden met duurzame en gezonde voeding. Zo konden zelfgemaakte soep proeven, kregen een rondleiding langs de dieren en konden een ontdekkingstocht in de kas meelopen.

Daarnaast werd de kennis van voedselverspilling getest en was er aandacht voor voedselhulp. Tenslotte als afsluiting was er het voedselfeestje. Hier konden de kinderen ervaren op een leuke en leerzame manier dat het gaat om meer dan die ene kop soep.

Toekomst
Het traject gaat in het voorjaar van 2022 weer van start. Hierbij worden vijf scholen en BSO’s uitgenodigd voor een nieuwe editie van ‘Van Zaadje tot Soep’. In één jaar zullen de scholen vijf stappen doorlopen.

Deze vijf stappen zijn zaaien, verzorgen, oogsten, koken en proeven en vieren. Tevens is het mogelijk om mee te doen aan losse onderdelen. Scholen en BSO’s die interesse hebben in het project, kunnen dit melden via de site.

(Bronnen: FlevoPost, IVN)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen