Tien woningen beschikbaar voor leraren

Foto: Gemeente Lelystad

In samenwerking met Centrada gaat het college van Lelystad de komende twee jaar tien woningen beschikbaar stellen voor leraren. Het gaat hierbij om het huisvesten van leerkrachten in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Met deze proef wil de gemeente een bijdrage leveren aan het bestrijden van het lerarentekort in Lelystad.

Proef
Volgens de gemeente gaat het hierbij om een proef van twee jaar. Na deze twee jaar zal het experiment worden geëvalueerd, waarna wordt besloten of het initiatief een vervolg krijgt. Er zijn afspraken gemaakt tussen woningcorporatie Centrada, de gemeente en de schoolbesturen om deze proef op te zetten en uit te voeren.

Om de afspraken te bekrachtigen is door de drie partijen op 23 november een convenant gesloten. In het convenant zijn het doel, de afspraken en de verantwoordelijkheden voor de proef vastgelegd. Door deze tien woningen beschikbaar te stellen wil men een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs.

Beproefd concept
Naast de leraren heeft de gemeente een inventarisatie gedaan bij brandweer, politie en zorginstellingen. Echter daar zou de urgentie minder hoog te zijn. Daarom wordt in eerste instantie op voorrang bij huisvesting alleen voor leerkrachten toegepast.

Het systeem van een voorrangsregeling voor leerkrachten wordt in diverse gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam toegepast. Het kan zo zijn, dat de regeling niet het probleem oplost, maar het is wel een argument voor een leerkracht om te kiezen voor de vacature.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen