Kraamverhuurder stopt, maar niet de markt

Foto: Facebook

Eerder deze maand gaf de woordvoerder van kraamverhuurder Groenveld aan dat de dinsdag- en de zaterdagmarkt al zo’n 200 kramen minder heeft. Het verlies van de omzet werd door de gemeente Lelystad gecompenseerd. Echter de gemeente stopt per 1 november met de wekelijkse bijdrage van 400 euro voor de huur van kramen.

Markt
Gezien de stap van de gemeente heeft Groenveld doen overwegen om te stoppen met de verhuur van de kramen. Dit heeft bij bezoekers van de markt de vrees gegeven dat de markt helemaal zou verdwijnen.

Echter marktkooplui geven aan dat de markt op de Agorahof gewoon blijft bestaan. Zo staat de marktkraam Bram de Graaf elke week op de markt met een mobiele kraam voor brood, banket en snoep.

Kramen
Volgens marktkooplui is het aantal kramen van Groenveld slecht een deel van het aantal kramen. Het is zelfs zo dat de ondernemers die voedsel verkopen een eigen mobiele kraam hebben. Het aantal kramen op de markt is ongeveer 40 kramen. Hiervan is de helft mobiele (voedsel) kramen. Die blijven dit ook doen.

Ondertussen wordt gezocht naar een oplossing voor de mensen die nu een kraam hebben. Mogelijk kunnen deze mensen een marktparasol kopen. Daarnaast zullen er ondernemers zijn, die gaan stoppen. Maar op dit moment wordt al gekeken naar vervanging. Tevens wordt gekeken naar andere leveranciers van marktkramen.

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen