Markt wordt kleiner, mogelijk einde van de kraam

Foto: Facebook

De gemeente Lelystad stopt per 1 november met de wekelijkse bijdrage van 400 euro voor de huur van kramen. Dit zou kunnen inhouden dat de warenmarkt bij de Agorahof in Lelystad er mee moet gaan stoppen. Deze woorden komen van kramenverhuurbedrijf Groenveld.

Groenveld Marktkramenverhuur B.V.
Het bedrijf uit Schagen, maar ook opererend van de vestiging in Lelystad, staat bekend als dé marktkramen verhuurder van de Noordkop en ver daarbuiten. Het bedrijf verzorgt de kramen voor de weekmarkt, braderie of andere evenementen waar een kraam nodig is.

De kramen kunnen geleverd worden in diverse afmetingen, zowel voor binnen als voor buiten activiteiten. Het bedrijf is in de midden zeventiger jaren opgericht door Jan Groenveld. Men is gestart met het verzorgen van de weekmarkten in Drenthe. Hier had Jan Groenveld een tuindersbedrijf.

Markt Agorahof
De woordvoerder van Groenveld heeft moeten melden dat de dinsdag- en de zaterdagmarkt al zo’n 200 kramen minder heeft. Het verlies werd door de gemeente gecompenseerd. Gezien het feit dat de gemeente daar mee gaat stoppen, overweegt Groenveld ook te stoppen met de kraamverhuur.

Er is nog naar een oplossing gezocht, maar dat schijnt niet gelukt te zijn. Groenveld heeft nog aangeboden om meer werkzaamheden zelf te verrichten, zodat het verlies mogelijk gecompenseerd kon worden. De gemeente heeft echter daar zelf een persoon voor.

Verlies
Los van het verlies voor de marktkraam verhuurder zal het ook te merken zijn bij de marktkooplui als er geen kramen zullen zijn. Het enige wat nog mogelijk zou kunnen zijn is een (dure) verkoopwagen. Maar die is niet voor iedereen te betalen. Dus zullen er ook mogelijk marktkooplui stoppen.

Daarnaast is het ook een verlies voor de klanten. Een aantal winkels zijn reeds verdwenen. Als dan ook de kramen verdwijnen, verdwijnt ook wel de gezelligheid. Voor sommige senioren is de markt nog het enige uitje wat ze hebben. De gemeente zoekt ondertussen naar een oplossing.

(Bronnen: Groenveld Marktkramenverhuur, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen