De Nacht van de Nacht

Foto: Bultpark

In Nederland wordt op 30 oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Het doel van dit evenement is dat iedereen zich meer bewust wordt van het energieverbruik en de lichtvervuiling. In Lelystad wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd door Stichting Bultparkcomité en IVN-Lelystad.

De Nacht
Om 19.00 uur begint de Nacht van de Nacht. Dan kunnen kinderen een pompoen uithollen. Dit gebeurt in de Ruiltuin; dit is naast de Dierenweide De Knotwilg en achter de school De Kring. Deze pompoenen worden beschikbaar gesteld door Anja en Dennis van de Weerd uit Lelystad.

Anja en Dennis van de Weerd zijn de grootste kwekers van biologische pompoenen in Nederland. Na het uithollen van de pompoen, start de wandeling door het Bultpark. Halverwege de wandeling wordt een sprookjesachtig verhaal verteld door Caro Snijders.

De deelname is gratis, maar op is op. Terug bij de start is er soep voor de liefhebbers.

Bultpark
Het is een geliefd openbaar park, het Bultpark, in het hart van Lelystad. Het park nodigt uit tot een bezoekje. Gemiddeld is het aantal bezoekers zo’n 100.000 per jaar. Het is een park om te spelen, te sporten en te ontspannen.

Er zijn heel veel zaken te doen en te zien. Er is zelfs een openlucht leslokaal in het Bultpark Buurtbosje. Hier kunnen kinderen in de open lucht les krijgen. Rond het leslokaal staan rozen die maandenlang een heerlijke geur verspreiden. Tevens bijenplanten.

(Bronnen: IVN, FlevoPost, Bultpark Lelystad) 

Reacties