Op bezoek in een ‘grote ellende’

Foto: Gemeente Lelystad

Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) is afgelopen vrijdag op bezoek geweest in het natuurgebied de Oostvaardersplassen. De politica wil in het natuurgebied een aantal woningen zien komen. De Oostvaardersplassen is een Natura-2000 gebied waar dus niemand aan mag komen.

Politiek
Maar de politica van BBB wilde het gebied toch zelf eens bekijken en ging dus naar het natuurgebied, samen met mensen van Staatsbosbeheer. Ondanks dat de fractievoorzitter van de BBB toch geniet van de natuur, sprak het verkiezingsprogramma duidelijk een andere taal.

De BoerBurgerBeweging ging de verkiezingen in en wilde in het Natura-2000 gebied toch zo’n 300.000 woningen zien bouwen. In maart kwam de partij met het plan ‘Oostvaardersplassen als oplossing voor de woningnood in Nederland’. Dit is nodig om te voorkomen dat elders in Nederland de akkers gebruikt zouden worden voor nieuwbouw.

In die verkiezingsstrijd wist nummer twee op de lijst van BBB, Femke Wiersma, te melden dat op zo’n manier een prachtige stad zal komen waar veel mensen zouden willen wonen. Caroline van der Plas begon er tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer er maar weer over. Al had ze toen over beduidend minder woningen, zo’n 50.000 tot 160.000.

Bezoek
Tijdens het bezoek was ook Annemieke van Straaten aanwezig, voorvechtster voor een beter beleid van het gebied. Ondanks dat mevrouw Van Straaten een ander uitgangspunt heeft, staat ze toch achter de woorden van de fractievoorzitter van BBB. Het gebied zou niet geschikt zijn voor grote grazers.

Aan de ene kant is mevrouw Van der Plas vol lof over de passie waarmee de boswachter praat over het gebied. Aan de andere kant vraagt ze zich zelf wel af waarom er zoveel geld in het gebied gestoken wordt.

Gezien het feit dat de grond van de overheid is, kan het advies dus ook zijn om te onderzoeken of er woningen gebouwd kunnen worden. En dan wordt er gesproken over het droge deel van de Oostvaardersplassen, niet over het waterland.

(Bronnen: De Stentor, Onafhankelijke Burger Journalistiek, lelystad.nieuws.nl)

Reacties