Gezamenlijk mediteren verbetert sociale cohesie

Foto: Sidhadorp

Guus Berkhout, directeur-bestuurder van Harmonisch Wonen, heeft een artikel geschreven met de titel ‘Gezamenlijk mediteren verbetert sociale cohesie’. Volgens de directeur is dit het belangrijkste inzicht wat hij heeft gekregen sinds hij 1 januari 2021 bestuurder is.

Harmonisch Wonen
Harmonisch Wonen is een Lelystadse woningcorporatie met ruim 220 verhuureenheden in de buurt ‘het Sidhadorp’ in Lelystad. In deze buurt wonen die mensen die bezig zijn met de Transcendente Meditatie techniek (TM).

TM is een mentale techniek voor bewustzijnsontwikkeling. Om in het Sidhadorp te kunnen en te mogen wonen, moet men voldoen aan bijzondere vestigingseisen. Op de site is te lezen waar het om draait qua wonen, werken, leven en mediteren.

Directeur
In zijn artikel gaf de heer Berkhout aan, dat hij voorheen in de financiële sector werkte. Hierdoor kwam hij vaak in Flevoland voor de financiering van boerderijen en windmolens. Door de ritjes van het vasteland naar Lelystad, is hij gaan houden van de stad.

Hij is dus ook ontzettend gelukkig dat hij bij Harmonisch Wonen aan de slag kon. Hier ligt een mooie opdracht, daar men het aantal woningen wil uitbreiden met ruim 20 procent. Dit zeker om bij te kunnen dragen aan de ambitieuze groeiplannen van Lelystad.

Sidhadorp
Meer dan 30 jaar worden wonen en werken gecombineerd met dagelijkse Transcendente Meditatie door mensen in het Sidhadorp. In de ochtend en in de avond 20 minuten mediteren.

Met Transcendente Meditatie kunnen stress en vermoeidheid worden opgelost. De effecten zijn onderzocht in vele wetenschappelijke onderzoeken. Tevens zou men door deze meditatie creatiever en ondernemender worden. Dit is ook te zien aan het grote aantal kunstenaars en zelfstandigen in het Sidhadorp.

(Bronnen: Nieuwsbrief Sidhadorp, Harmonisch Wonen, Sidhadorp Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen