Personeelstekort bij GO! Kinderopvang

Foto: Duurzaam in Lelystad

Directeur-bestuurder, Margreet Hellemons, van GO! Kinderopvang heeft een brief aan ouders moeten schrijven. In de brief staat dat er geen garantie gegeven kan worden voor een continue opvang op de locaties. GO! Kinderopvang heeft in Almere al een locatie een dag moeten sluiten.

GO! Kinderopvang
De organisatie heeft locaties in Almere, Lelystad en Zeewolde. Alle kinderen tot 13 jaar kunnen zich bij deze organisatie in een veilige omgeving ontwikkelen. Er zijn kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouderopvang.

Speciaal voor GO! Kinderopvang is de aandacht voor individuele behoeften van elke kind en ouder. Het gaat bij GO! Kinderopvang om ‘veilig en geborgen’. Meer dan 45 jaar wordt al professionele kinderopvang aangeboden. Hierbij wordt het plezier en de ontwikkeling van het kind centraal gesteld.

Personeelstekort
Door de perikelen rond de pandemie en de daarbij horende uitval heeft geleid tot personeelstekort. Maar daar kwam ook nog bij het ziekteverzuim en te kleine instroom van gediplomeerde medewerkers.

Volgens de directeur is het erg moeilijk om de tekorten in het personeel op te lossen. Dat lukt de laatste tijd ook niet altijd even makkelijk. Het is de bedoeling om sluiting – voor een korte of langere tijd – te voorkomen.

Maar het gaat er wel om dat de opvang verantwoord is en zal blijven. Dit houdt in dat het bestuur toch soms moet besluiten om een groep of locatie een dag (deel) dicht te doen. Op het moment dat er een locatie dicht zou moeten, dan wordt er gekeken naar een alternatieve locatie.

Het is bij de directie bekend wat een sluiting betekent voor ouders, hun werk en het hele gezin. Op dit moment heeft het zoeken naar een oplossing de eerste prioriteit. Maar het personeelstekort komt overal voor, in heel Nederland. Tevens is er voor de medewerkers een hoge werkdruk, waardoor stakingen ook voor kunnen komen.

(Bronnen: GO! Kinderopvang, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen