Survival in het donkere bos

Foto: Belevenissenbos Lelystad

In de tijd van de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona) was het niet mogelijk om een survivaltocht te houden. Maar de Avondsurvival is weer terug. En wel op 6 november in het Belevenissenbos in Lelystad.

Belevenissenbos
Het beheer van het Belevenissenbos ligt in handen van vrijwilligers. Het dagelijks beheer ligt bij drie personen van de Stichting Het Belevenissenbos Lelystad. Het is de bedoeling dat er een natuurlijk speelbos zal zijn. Tevens een avontuurlijk en een leerzaam bos ten aanzien van natuur, landschap, kunst en cultuur.

Daarvoor is het nodig dat het bos beheerd, behouden en ontwikkeld wordt. De Stichting moet daarvoor zorgdragen voor een financiële gezonde exploitatie. Daarbij horen ook het verkrijgen van middelen om zorg te dragen voor aanvullende speel- en educatieve voorzieningen.

Het Belevenissenbos heeft op een gebied van 40 hectare ‘natuurlijke spelen’. Het hele bos, samen met de toestellen, is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aangezien het bos wordt gerund door vrijwilligers, is er geen begeleiding.

Survival in de avond
In dat bos wordt op zaterdag 6 november weer een Avondsurvival gehouden. Ook kinderen vanaf zes jaar mogen meedoen, maar wel onder begeleiding van een ouder. De ploegen voor de tocht kunnen starten vanaf 18.00 uur.

Dit gebeurt om de tien minuten met begeleiding voor- en achterop en vanuit het gebouw van Scouting Ascanen (Veldweg 98). Na de survival krijgt een ieder een diploma. Het meedoen kost 2 euro en het aanmelden gaat via [email protected]

(Bronnen: Belevenissenbos Lelystad, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen