Kilometers voor Kansen!

Foto: Rode Kruis

In één maand zoveel mogelijk kilometers afleggen tijdens de maand van Kilometers voor Kansen. Bij het Rode Kruis is september de sportmaand. Tijdens de Kilometers voor Kansen kan iedereen zoveel mogelijk kilometers afleggen voor het goede doel.

Kilometers afleggen
Voor ruim 80 miljoen mensen op de wereld is het afleggen van kilometers een noodzaak. De noodzaak om in veiligheid te komen. Het Rode Kruis wil hulp bieden aan deze mensen. Hierbij moet men denken aan schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische hulp voor hun reis.

Het afleggen van de kilometers kan op de manier zoals men het zelf wil. Men kan fietsen, wandelen, hardlopen, skeeleren. Een mix van de sporten is ook mogelijk. Maar zeker op de manier zoals men zelf wil.

Sponsor
Door kilometers te maken wordt het werk van het Rode Kruis gesteund. Vooral wordt er een kans gegeven aan vluchtelingen. Het aantal kilometers staat symbool voor de vele kilometers die de vluchtelingen af moeten leggen om in veiligheid te komen.

Men kan alleen de kilometers afleggen maar ook middels een team. Daarnaast is het mogelijk om zich te laten sponsoren. De kilometers afleggen is bedoeld voor de maand september. Inschrijven kan via de site van het Rode Kruis.

(Bronnen: Kilometers voor Kansen, Het Rode Kruis, Ons Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen