KinderResto is samen koken, chillen en jezelf zijn

Foto: Resto VanHarte

De afgelopen maanden heeft Resto VanHarte gedraaid met de zogenaamde KinderResto’s. Hierdoor konden kinderen van negen scholen uit de groepen 6, 7 en 8 er achter komen wat gezonde voeding en gezonde leefstijl is.

KinderResto
In het KinderResto krijgen kinderen een serie lessen over gezond eten en een gezonde leefstijl. Een echte chef-kok geeft begeleiding aan de kinderen om zelf een gezonde maaltijd te bereiden. Tevens komen onderwerpen voorbij als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen. Dit gebeurt op een speelse en luchtige manier.

Belangrijk hierbij is ook dat de kinderen werken aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden. In dit gedeelte komen onderwerpen aan bod als bewegen, gezonde voeding, maar ook omgaan met pesten en sociale omgangsvormen.

Armoede heeft effect op kinderen en zeker kan het een verhoogd risico geven op sociaal isolement. Om dit soort zaken te doorbreken, is Resto VanHarte al sinds 2004 bezig met activiteiten zoals hierboven genoemd.

Kinderkookworkshops
Eén van die dingen zijn de kookworkshops voor kinderen. Deze worden gehouden op 17, 18 en 19 augustus van 13.30 tot 16.00 uur in wijkcentrum Zuiderzee. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich opgeven en de kosten zijn 2.50 euro per kind.

Opgeven kan bij Resto VanHarte via mail van Lobke Brouwer. Zij is de KinderRestocoach en het mailadres is [email protected]

(Bronnen: Resto VanHarte, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen