Nieuwe contracten bij Coloriet

Foto: Coloriet LinkedIn

Met name in de wijkzorg in Lelystad en Zeewolde is meer personeel nodig. Daarom gaat de zorgorganisatie Coloriet voor het personeel in de wijkzorg met twee nieuwe contracten komen. Twee nieuwe vormen van werken: combi- en mamacontract. 

Extra handen nodig
In de wijkzorg in Lelystad en Zeewolde zijn extra handen nodig. Daarom biedt de zorgorganisatie Coloriet twee nieuwe vormen van werken aan. Coloriet hoopt hiermee meer mensen aan te kunnen trekken. 

Voor Coloriet is elk mens uniek. Dit is van toepassing op de cliënt maar ook voor de zorgprofessionals van de organisatie. Elke dag wordt er gezocht naar passende oplossingen. Oplossingen voor zorg en welzijn, waarbij steeds beloofd wordt dat ‘het leven van jou’ is. 

Mamacontract
Als je moeder bent en je hebt kinderen, dan valt het niet mee om te werken in de zorg. Vele moeders hebben hier het hoofd over gebroken. Maar met het mamacontract kan hier verandering in komen. Moeders die werken op de momenten dat de kinderen naar school zijn. 

Er komt steeds meer ziekenhuiszorg naar de thuisomgeving. Daarbij zijn mensen nodig die in de zorg willen werken. In Lelystad heeft Joyce Plasschaert samen met haar wijkzorgteam het plan bedacht. Het was gewoon kwestie van roosteren tijdens de uren dat de kinderen naar school gingen. Het plan is zelfs een uitkomst voor alleenstaanden co-ouders.

De baan in de zorg is een baan op maat geworden. Door dit systeem toe te passen, komt er voor de mensen een goede balans tussen werk en privé.

Combicontract
Naast het mamacontract is er ook de mogelijkheid om de zorg te combineren. Bijvoorbeeld gedeeltelijk in de wijkzorg en een deel op een ander plaats in het zorgsegment.
Zo zijn er zorgmedewerkers die in de wijkzorg werken, naast de momenten dat ze op een woonzorglocatie voor ouderen werken. 

Middels dit contract kunnen meer uren gemaakt worden. In het voorbeeld kan het zo maar zijn, dat eerst de wijkzorg de cliënt tegen komt. Later kan de cliënt verhuizen naar een woonzorglocatie. De medische achtergrond kan dus met de zorgverlener mee en de ervaring over de cliënt.  

(Bronnen: Werken bij Coloriet, Coloriet, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen