Actie voor Nepal, Sjaal met Verhaal

Foto: Facebook

Wereldwinkel Lelystad heeft met haar actie ‘Wij steunen Nepal’ een bedrag van 675 euro bijeen gebracht. Het bedrag is voor ‘Sjaal met Verhaal’. Dit is één van de importeurs van de Wereldwinkel die nogal wat contacten heeft in de landen waar hulp nodig is. 

Wereldwinkel Lelystad
In de winkels van de Wereldwinkel kunnen cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen gekocht worden. De producten van de Wereldwinkel zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De producenten van de producten ontvangen een rechtvaardige prijs. Op deze manier kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. 

De pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona, COVID-19) heeft de wereld in haar greep gehad en nog. Sommige landen zijn extra hard getroffen. Een van die landen is Nepal. De situatie in het land verslechtert elke dag. Het land is compleet stil komen te liggen door een tweede lockdown. 

Hierdoor is er geen zuurstof meer te verkrijgen voor de ziekenhuizen. Er is nog nauwelijks medische zorg. En voor vele Nepalezen, vooral de lagere kasten, is er ook niets of nauwelijks wat te eten.

De Wereldwinkel steunt nu met haar actie Sjaal met Verhaal. Deze organisatie is een actie gestart om directe hulp te leveren aan verschillende lokale projecten. Dit zijn projecten die de plaatselijke bevolking ondersteunen. Die projecten weten precies wie er zonder eten of medische zorg zit.

Sjaal met Verhaal
In 2013 bracht Inge Hoogesteger voor het eerst een bezoek aan Nepal. Ze kwam in een totaal andere wereld. Zeker bekeken vanuit de drukte van het werk bij Randstad. Ze zag dat het niet makkelijk was voor de mensen en de kinderen in een land met veel armoede. Een land waar zorg en onderwijs zeker niet vanzelfsprekend waren. 

Inge voelde zich daar op haar gemak en wilde iets doen. Ze heeft een aantal sjaals gekocht om in Nederland te verkopen. Het kopen van de sjaals betekende inkomsten voor de vrouwen die de sjaals maken. Tevens zou de opbrengst naar een kindertehuis gaan. 

Voor Sjaal met Verhaal is het van belang om werk te creëren voor de vrouwen in Nepal. Door steeds bezig te zijn met afname van producten, wordt er werk gecreëerd. En zoals overal zorgt werk voor inkomen.

Daarnaast worden vanaf de eerste dag diverse projecten ondersteunt in Nepal. Projecten die afhankelijk zijn van donaties. De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara (Namaste Community Foundation (NCF)) en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal

(Bronnen: Wereldwinkels Lelystad, Sjaal met Verhaal, Flevopost, Asian Heritage Foundation Nepal, Stichting Asian Heritage Nepal)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen