Klachten over opengebroken fietspaden

Foto: Fietsersbond

Fietsers in de Grietenij hebben het een stuk moeilijker gekregen. Alle fietspaden in het gebied zijn opengebroken tussen de Middendreef en de Zuigerplasdreef. Dit omdat er een nieuwbouwwijk aangelegd gaat worden. Fietsers weten niet hoe ze moeten fietsen zonder over stoep of weg te rijden. 

GroenLinks
Eén van de fractie-assistenten van GroenLinks is zelf in de problemen gekomen door de open liggende fietspaden in de Grietenij. De fractie in de gemeenteraad van Lelystad heeft het dossier nu opgepakt. Niet voor de fractie-assistent, maar meer omdat de partij vindt dat het langzaam verkeer een sluitpost is in Lelystad.  

Maar de fractie-assistent van GroenLinks was niet de enige Lelystedeling die vast kwam te zitten. In de afgelopen dagen regende het klachten over de openliggende fietspaden. Eén van de klachten ging over een persoon met een scootmobiel, die al helemaal geen kant meer uit kon. 

De klachten gingen tevens over de gebrekkige, maar ook trage voorlichting door de gemeente. De gemeente heeft ondertussen laten weten dat het werk ook nodig was voor een e-bikeroute naar Lelystad Airport.  

De fractie van GroenLinks heeft laten weten geen genoegen met dit alles te nemen. De fractie is van mening dat de communicatie beter had gekund. Zeker ook naar de Fietsersbond. Daarnaast was een omleiding die goed aangegeven was van groot belang geweest. Hierbij had de gemeente rekening kunnen houden met mensen die afhankelijk zijn van scootmobielen e.d.

Vandaag verscheen in lokale media een bericht waarbij omleidingen zijn aangegeven. Tevens wordt aangegeven dat de werkzaamheden in de Grietenij een onderdeel zijn van de E-bikeroute richting de Waterwijk. Het moet een snelle en veilige verbinding worden voor de fiets. De verbinding tussen het station en Lelystad Airport.

(Bronnen: GroenLinks Lelystad, Radio Lelystad, Flevopost, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen