Care for each (m)other

Foto: Welzijn Lelystad

Afgelopen vrijdagmiddag 18 juni is een Jonge Moederdag georganiseerd. Voor het eerst in Lelystad. Dit is gebeurd op de kinderboerderij de Dierenweiden in het Stadspark. Het was speciaal bedoeld voor jonge moeders tot en met 24 jaar en hun kinderen. Ze moeten wel in Lelystad wonen. Een middag die compleet ‘Coronaproof’ was ingericht. 

Eenzaam
Voor de middag was inschrijven noodzakelijk. Men kon inschrijven voor één van de twee tijdsblokken. De middag was georganiseerd door Care for each (m)other. Dit is een samenwerking tussen jongerencoaches, het Jongerenwerk, Welzijn Lelystad en MBO College Lelystad. 

Welzijn Lelystad, bij monde van Marlies Hoorn, is van mening dat het voor jonge moeders het best eenzaam kan zijn. Zeker op het moment als uit de directe omgeving nog niemand moeder is. Waar kan men dan terecht? 

Daarom is de middag georganiseerd, die in principe om de twee weken weer georganiseerd zal worden. 

Opzet
Het gaat erom dat jonge moeders elkaar leren kennen. Leren kennen om tips en ervaringen uit te kunnen delen. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de gezellige contacten voor moeders en kinderen. De organisatie hoop dat er vriendschappen zullen ontstaan. 

Een van de jonge moeders, Kimberley, is verheugd met het initiatief. Het is niet zo makkelijk om een andere jonge moeder te gaan zoeken. Voor velen is de drempel te hoog. 

(Bronnen: Welzijn Lelystad, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen