Meldpunt Jeugdhulp Lelystad

Foto: Meldpunt

Drie politieke partijen hebben in Lelystad een online meldpunt voor problemen in de jeugdzorg geopend. Het Meldpunt Jeugdhulp Lelystad is een initiatief van ChristenUnie, CDA en GroenLinks. De drie fracties willen in de gaten houden of de kwaliteit van de jeugdzorg door de nieuwe ontwikkelingen moet inboeten.

In de politiek wordt al langer zorgen gemaakt over de jeugdzorg. 

Bezuinigingen
Per 1 juli a.s. wordt er weer bezuinigd op het gebied van de jeugdzorg. Dit zal leiden tot minder zorgaanbieders. Tevens zullen grote zorgtrajecten minder snel opgestart worden. Echter neemt het aantal aanvragen voor jeugdzorg behoorlijk toe. 

Meldpunt
Het Meldpunt Jeugdhulp Lelystad heeft een site waar ouders, zorgverleners of betrokkenen hun verhaal kunnen doen. Gezien het feit dat de jeugdhulp anders geregeld gaat worden, willen de fracties weten waar het mis gaat lopen. Het Meldpunt wil graag het verhaal horen. Daar waar het goed gaat en daar waar het minder goed gaat. 

De opzet is dat niet (meteen) alle dossiers opgelost worden, maar het is bedoeld om als politieke partijen mee te kunnen denken hoe de Jeugdzorg beter geregeld kan worden. De binnengekomen meldingen zullen bekeken worden en tevens vertrouwelijk behandeld worden. 

De opmerking(en) uit een melding worden aangevuld met eerdere of andere meldingen. Het kan zijn dat er contact wordt opgenomen met de persoon die een melding heeft achtergelaten.

Dit zal nodig kunnen zijn zodat de fracties gerichte vragen kunnen stellen in de gemeenteraad. Tevens kan het nodig zijn om voorstellen te schrijven om het beleid aan te kunnen passen. Helaas kan niet beloofd worden dat alle individuele problemen worden opgelost.  

(Bronnen: Omroep Flevoland, Flevopost, Meldpunt Jeugdhulp Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen