Persbericht: Zorg+Welzijn Award 2021

Foto: Persbericht

Bureau Over-ons initiatiefneemster Eva Geelen uit Tilburg is één van de drie genomineerden voor de Zorg+Welzijn Award 2021. Deze prijs wordt uitgereikt aan de professional die de meeste impact heeft in het sociaal domein in Nederland. Eva is genomineerd vanwege het ontwikkelen van de online training ‘Meer Contact’. Deze training tegen eenzaamheid is juist nu in coronatijd relevant.

De Zorg+Welzijn Award 2021 gaat naar de persoon die de grootste impact veroorzaakt in het sociaal domein. Initiatiefneemster van Bureau Over-ons Eva Geelen: ‘De jury noemt de genomineerden échte verschilmakers in het sociaal domein. Juist daarom ben ik echt enorm vereerd met deze nominatie. Met het ontwikkelen van onze online training heb ik mijn eigen ervaring met eenzaamheid ingezet en gekoppeld aan mijn inzicht en ervaring  in het sociaal domein. Ik wist dat er een gat lag en daar hoopte ik met deze online training op in te springen. Deze nominatie, die echt innovatief is, voelt als erkenning.’

De training van Bureau Over-ons is gebaseerd op het principe dat eenzaamheid alleen aan te pakken is door degene die zich eenzaam voelt. In de training leer je als deelnemer de mechanismen achter eenzaamheid erkennen en doorbreken. Je gaat al snel in het dagelijks contact in je eigen omgeving, meer contact leggen. Daardoor doe je nieuwe, positieve ervaringen op in het sociale verkeer. Het doel van de training is dat je zekerder voelt in nieuwe sociale situaties en daardoor op den duur een rijker sociaal leven krijgt. De training wordt aangeboden aan organisaties, die hem op hun beurt uitzetten onder hun achterban. 12 (welzijn) organisaties in Nederland bieden de training nu of binnenkort op kleine schaal aan. Het gaat om: Ons Stede Broec, Welzijn Lelystad, Combiwel Amsterdam, St. Pulse IJsselstein, Humanitas Den Bosch, Zwolle en Maastricht, Udense Uitdading, Stadstuin Theresia Tilburg en binnenkort ook Quiet Nijmegen, Welzijn Bommelerwaard en Sociaal wijkteam Wormerveer/Zaanstad.

Lees meer op de site (Bron: Persbericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen