Interactief leerplatform voor scholieren

Foto:

Een school, maar dan van thuis uit, opgezet als een app of programma, waarbij je kan inschrijven voor één vak, drie vakken of het gehele pakket. En zoals de Nederlandse ondernemersgeest altijd voorop stelt: hoe meer vakken je afneemt, hoe goedkoper het per vak wordt. Dit is in het kort de opzet van de JoJoschool, zoals deze is opgezet door studenten van de TU Delft, waaronder Joost Binnerts uit Lelystad, Jonne Kinneging uit Lelystad en Mathijs de Ruiter uit Utrecht.

In deze tijd van de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona) kunnen scholieren en studenten achterop raken met de studie, maar kunnen ze tevens in een isolement terecht komen. De JoJoschool geeft op haar site aan dat ze de achterstanden weg wil werken en gaat werken. Dit wegwerken gebeurt middels video’s met uitleg over de stof, die gevolgd worden door oefenopgaven. De opzet is bedoeld voor de leerlingen 4 en 5 van de havo en 4, 5 en 6 van het vwo. Tenslotte wordt ook examentraining aangeboden.

De oprichters van de JoJoschool willen in deze tijd bewijzen dat online onderwijs absoluut goed kan werken en dat het ook nodig is. Het idee van een online leerplatform is ontstaan bij de oprichters, omdat ze wat wilden bouwen, wat voor hunzelf een uitkomst zou zijn geweest in de eigen schooltijd. In de tijd van de lockdown, die toch al heel lang duurt, werd de noodzaak groter om een platform te ontwikkelen, dat leren zowel makkelijker als leuker maakt. 

Naast bijles en examentrainingen heeft het platform ook een sociale functie, daar de leerlingen met elkaar kunnen chatten. Hierdoor draagt de JoJoschool ook mee aan de mentale gezondheid van jongeren.
De oprichters geven aan dat er genoeg materiaal op het internet te vinden, wat gratis is, maar de kwaliteit, het gebruiksgemak en de structuur laten vaak te wensen over. Middels de JoJoschool krijgen de scholieren les van docenten zoals echt in de klas en kunnen tegelijkertijd oefenopgaven maken en vragen stellen aan de examentrainers. 

(Bronnen: artikel Flevopost, AD en de site van JoJoschool)   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen