Lokale Journalistiek zoekt versterking

Foto:

Op verschillende sites, zoals die van Omroep Flevoland, Dagblad van het Noorden en Noordkop Centraal, wordt aandacht geschonken aan een project van de NOS, waarin wordt gezocht naar ruim 60 journalisten die voor een jaar lang in heel Nederland gaan (mee)werken aan de versterking van de lokale journalistiek. 

Op de site www.lokalejournalistiek.nl  wordt het project uitgelegd. Middels het project gaan de lokale omroepen, de regionale omroepen en de NOS een jaar lang samenwerken om de nieuwsvoorziening op lokaal niveau te versterken. Volgens het project speelt de lokale journalistiek een “ … cruciale rol in het geven van betrouwbare en onafhankelijke informatie en het controleren van lokale democratie … “.      

De opzet is dat de journalisten binnen het project in dienst komen van de NOS, maar aangestuurd worden door de lokale / regionale media.
Voor Flevoland wordt gezocht naar vijf nieuwe journalisten die voor de periode van een jaar gaan werken voor de lokale omroepen in Almere, Lelystad en Zeewolde.  

Een jaar geleden is ook al eens een project als deze gestart en nog loopt, wat geresulteerd heeft in de ruimte voor 28 journalisten, die nu bezig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen