Ondertussen al weer even voorzitter Landschapsbeheer Flevoland

14 sep , 19:41 Natuur
reuzenberenklauw mabel amber who will one day via pixabay
De nieuwe voorzitter van Landschapsbeheer Flevoland, Andries Poppe, was vrijdag in het programma Het Gesprek bij Omroep Flevoland. Ondertussen is de voorzitter al even bezig als voorzitter, maar zeker op het gebied van natuur en milieu.
Nieuwe voorzitter
De site Landschapsbeheer Flevoland laat weten dat Andries Poppe de nieuwe voorzitter is en dat hij het stokje heeft overgenomen van Jan-Eric Geersing. Volgens de heer Poppe is hij van jongs af aan geboeid door de natuur en cultuur. 
Hierdoor is hij in een warm nest gekomen bij Landschapsbeheer Flevoland. De uitdagingen en werkzaamheden zijn voor hem een feest van herkenning. Hij is naast bioboer ook 8 jaar wethouder geweest namens de ChristenUnie/SGP.
Schoonheid van de schepping
Hij ziet zichzelf als een ‘vroege bioboer’ en vindt het van groot belang om waarden als zorg en aandacht voor de schoonheid in de schepping door te geven aan zijn kinderen en kleinkinderen. HIj wil dat de inwoners van de provincie meer gaan samenwerken.   
Dit samenwerken is nodig om het landschap van de provincie te verbeteren, waardoor er meer ruimte komt voor verschillende soorten planten en insecten. In zijn portefeuille als wethouder zat onder meer natuur, milieu, duurzaamheid en wijken.
Tevens had hij als heemraad bij het Waterschap Zuiderzeeland nog meer te maken met klimaat, ‘groen/blauw’ en duurzaamheid en energie. Bij het aantreden als voorzitter van Landschapsbeheer Flevoland kreeg hij het ‘stokje van overdracht’ in de vorm van een groot insectenhotel.   
Projecten moeten mensen trekken
Zo is Landschapsbeheer Flevoland een kleine organisatie zonder terrein in eigen beheer en met vrijwilligers en werkt op projectbasis. En juist hier moeten meer mensen bij betrokken worden. Voorbeelden zijn er genoeg te noemen, zoals de speciale wanden voor de oeverzwaluw.
Er zijn genoeg uitdagingen in de provincie die niet allemaal ‘slecht’ zijn of een dreiging zijn. Het kan best zo zijn dat bijvoorbeeld de Lelylijn een aanwinst zou kunnen zijn voor natuur en biodiversiteit.
ProRail heeft laten weten hoe ze hun terreinen gaan inrichten, waarbij op alle stukken grond ‘leuke’ dingen gaan komen. Daarom wil Andries Poppe werken aan samenwerking en nieuwe vrijwilligers aantrekken.  
(Bronnen: Landschapsbeheer Flevoland, Omroep Flevoland)