Flevoland reageert op miljoenennota en troonrede

18 sep , 19:44 Nieuws
prinsjesdag 2025 prov flevoland
In Flevoland heeft het college van Gedeputeerde Staten positief gereageerd op de miljoenennota en de bijbehorende begrotingen. Deze zijn op dinsdag 17 september door het Kabinet in Den Haag gepresenteerd. De provincie herkent het belang van zekerheid, vertrouwen en verbinding voor de regio.     
Reactie Commissaris van de Koning
Arjen Gerritsen, Commissaris van de Koning - laat weten dat Koning Willem-Alexander in de Troonrede het antwoord op de vraag ‘wat wél kan' vaak ingewikkeld benoemt. Flevoland heeft laten zien dat veel mogelijk is, samen met inwoners, ondernemers en partners. 
Natuurlijk is de ruimte ook in Flevoland schaars, maar toch worden kansen gecreëerd. HIerbij valt te denken aan het bouwen van woningen en innovatieve oplossingen voor energie en landbouw ontwikkeld.
Tevens wordt melding gemaakt van het feit dat de wereld om ons heen - zo zei de heer Gerritsen - is veranderd, wat vraagt om een wendbare en weerbare samenleving. Hier draagt de provincie Flevoland aan bij.   
Evenwichtige ontwikkeling  
Er is veel aandacht voor het belang van de regio. De provincie heeft het aanbod gedaan voor de ontwikkeling van 100.000 woningen. Tevens is de diversiteit in werkgelegenheid van groot belang. De provincie focust op de brede welvaart van de regio.   
Flevoland wil bouwen aan een evenwichtige samenleving wat betekent dat er geïnvesteerd wordt in werkgelegenheid, hoger onderwijs en goede bereikbaarheid. Om een noodzakelijke impuls te geven aan duurzame en toekomstbestendige werkgelegenheid is de realisatie van Lelystad Airport van groot belang.
Een nationale strategie voor de Hightech industrie, waarin het Hightech Cluster Almere een plaats heeft, is belangrijk voor Flevoland. De provincie ziet graag stevige acties op het gebied van netcongestie, met name op gebied van passende wetten en regels.   
Landbouw in de toekomst
Flevoland blijft zich inzetten voor een toekomstbestendig landelijk gebied, samen met de gebiedspartners, ondanks het schrappen van het Transitiefonds en NPLG. Tevens gaat de provincie voor een innovatieve, toekomstbestendige landbouw en herstel van de biodiversiteit.   
Flevoland levert vanuit haar eigen verantwoordelijkheden en taken een waardevolle en veelzijdige bijdrage aan de opgaven van Nederland. Veel van deze zaken worden in de Miljoenennota benoemd. Tenslotte is het motto in de provincie ‘Samen aan de slag, in Flevoland doen we dat!’
(Bron: Provincie Flevoland)