Vriendinnen starten Luierbank Lelystad

Foto: Luierbank

Michelle Ewaart en Kimberley Duivesteijn zijn een Luierbank gestart. Dit is specifiek voor ouders die het minder goed hebben. De Luierbank is gestart met de Stichting IDO en Welzijn Lelystad. De Luierbank is te vergelijken met de Voedselbank.

Luierbank
De twee vriendinnen hebben een systeem opgezet met een strippenkaart. Middels deze strippenkaart kunnen ouders twaalf weken lang gratis luiers ophalen voor het gezin. Na deze twaalf weken is het mogelijk om een verlenging aan te vragen.

Voor sommige gezinnen is het niet altijd even makkelijk om luiers te kopen. Zeker als mensen in nood zitten of in de schuldsanering. Zelfs voor mensen die in de uitkering zitten. Daarbij komt dan nog dat luiers niet goedkoop zijn en ook steeds duurder worden.

De Luierbank heeft zo’n 500 luiers gedoneerd gekregen binnen één week. Inwoners van Lelystad die ze kunnen missen, worden gevraagd om luiers te schenken. Tevens zal er een luierbak geplaatst worden bij Atolplaza. Dit zal ca eind september worden.

Stichting IDO
Deze Stichting is specifiek voor mensen die in een kwetsbare positie zitten. IDO staat voor Interkerkelijk Diaconaal Overleg. Deze Stichting staat voor ‘helpen wie geen helper heeft’. Ondertussen gaat IDO uit van negen samenwerkende kerken in Lelystad.

De Stichting heeft ruim 200 vrijwilligers. De meeste mensen die aankloppen bij het IDO hebben vaak hoge schulden. Mensen die geen zicht hebben op een oplossing en met veel stress. Meerwaarde op zo’n moment is tijd en rust, maar ook een luisterend oor.

(Bronnen: Facebook, Stichting IDO, Vrijwilligers Lelystad, AD, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen