Communicatie met dove mensen verbeteren

Foto: JongPIT

De dove ouders van hun gewonde zoon Diego van twee jaar zijn weggestuurd bij de huisartsenpost omdat er geen telefonische afspraak vooraf was gemaakt. De huisartsenpost heeft gemeld dat er een betere communicatie moet gaan komen met dove mensen.

Gevallen
Zoon Diego was van de trap gevallen en op zijn gezicht terecht gekomen. Het gezicht zat onder het bloed en beide ouders waren behoorlijk in paniek. Aangezien ze niet konden bellen, zijn de ouders met hun zoontje naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis gereden.

Bij de post aangekomen waren de ouders niet welkom. De arts wilde zelfs niet eens naar de jongen kijken en gaf aan dat ze maar naar de tandarts moesten gaan. De ouders hebben gemeld dat ze alleen maar dat een arts naar de jongen wilde kijken of er wat was gebroken.

Volgens de arts kon dit niet zonder een afspraak. Echter gezien de ouders doof zijn, kunnen ze ook moeilijker praten. Praten middels de telefoon is al helemaal een probleem. Aangezien ze de auto hebben gepakt, kon de vader ook niet appen.

Ondertussen is een klacht ingediend. De huisartsenpost gaat kijken hoe men de communicatie kan verbeteren.

(Bronnen: BNN Vara, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen