Op ontdekking door Lelystad middels mooie routes

Foto: Sport in Lelystad

Lelystad heeft vele mooie zaken om te ontdekken. Het ligt op de grens van land en water, waar bosrijk gebied, parken en mooie gebouwen én cultuur te vinden is. Maar elke keer is er de vraag hoe men Lelystad kan ontdekken, als men niet weet waar men moet beginnen.

Routeplatform
Daarom is er nu een platform voor routes. Deze routes zijn ontworpen en verzameld, samen met vele partners. Het platform staat op de site van Sportbedrijf Lelystad. Momenteel zijn er al behoorlijk aantal routes te vinden. Deze routes zijn gratis te downloaden.

En er zullen steeds meer routes worden toegevoegd. Onder de volgende ‘readers’ zijn ondertussen al routes te vinden. Wandel- en hardlooproutes, QR-beweegroutes, Fiets- en wielrenroutes, Mountainbikeroutes, Ruiterroutes.

Het platform is opgezet omdat Lelystad een ideale stad is om buiten in beweging te komen. En omdat er zoveel routes zijn, door de stad, de bossen en langs de kust. Maar het was altijd zo moeilijk om de routes te vinden. Naast het feit dat volwassenen en senioren zelfstandig bezig willen zijn.

QR-beweegroutes
Een van de routes zijn de QR-beweegroutes. Sportbedrijf Lelystad heeft vier QR-beweegroutes door Lelystad samengesteld. Samen met vrijwilligers en routes. De routes zijn af te leggen middels wandelen, joggen of hardlopen. Allemaal goed voor de gezondheid.

Op elke route staan verschillende QR-paaltjes waarop een code. Deze code is te scannen met het mobiel. Na het scannen kan men een beweegoefening zien. De QR-routes zijn vanaf 24 september te gebruiken.

Het gaat duidelijk om het bewegen. Bewegen en dan ook nog regelmatig heeft een positief effect op hart- en bloedvaten, longen, hersenen. Tevens verlaagd regelmatig bewegen de kans op kanker en overgewicht. Tenslotte worden de botten en spieren versterkt.

Momenteel zijn er reeds vier QR-beweegroutes. Dat zijn achter OBS de Finnjol, rondom Atolplaza, nabij OBS De Kring én OBS De Grundel. Tenslotte de vierde route is tussen AV Spirit Lelystad én de trimbaan.

(Bronnen: Sport in Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen