Jongeren willen meedenken aan de cultuurnota

Foto: Facebook

De community van jongeren, URBN Village, moet haar eigen ruimte verlaten. Twee jaar heeft de community vertoefd in het pand aan het Agorahof. Voorlopig zal URBN Village dus zonder eigen ruimte zitten. Gedeelten van de activiteiten kunnen wel plaatsvinden in de bibliotheek en Underground.

Future Pioniers
Eerder dit jaar hebben de jongeren van het collectief ‘Future Pioniers’ aangegeven dat het centrum van Lelystad een nieuwe uitstraling moet krijgen. Het uitgaansleven moet een boost krijgen. Volgens deze groep jongeren is het centrum al jaren niet meer gezellig. Natuurlijk er zijn genoeg kroegen.

Er zijn jongeren die van mening zijn dat URBN Village, als ontmoetingsplek, moet blijven. Deze opmerking komt van het collectief The Waste To Success. Men weet nog niet wat er mogelijk is, maar men verwacht een mooie nieuwe plek, liefst met een eigen keuken.

Bruisend nachtleven
Denktank Future Pioniers is van mening dat het nachtleven een stuk bruisender moet. Er is een initiatief gestart om Lelystad gezelliger te maken, zeker ook tot in de late uurtjes. Hiervoor is men op zoek naar ‘creatieve nachtmakers’.

Op social media worden momenteel verschillende oproepen gewisseld. Oproep om de kunst, cultuur maar ook het uitgaan naar een hoger niveau te tillen. Gezocht wordt naar mensen die een nachtclub of een discotheek willen starten.

Nachtleven
Amsterdam en Utrecht, maar ook andere steden hebben een bruisend nachtleven. Hetzelfde zou moeten kunnen in Lelystad, als de hoofdstad van Flevoland. De stad groeit steeds verder en ook hier wonen veel jongeren.

Ook het nachtleven heeft stilgelegen door de Coronaregels. Maar nog steeds is een nachtleven mogelijk. Juist nu is het tijd om te komen met nieuwe plannen. De stad is altijd een stad van pioniers geweest en dat moet zo blijven. Ook op dit gebied.

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen