Niet genoeg geld opgehaald voor skatebaan

Foto: YouTube

Honderdduizend euro zou de gemeenteraad beschikbaar hebben in 2020 voor de uitbreiding van de skatebaan. Niet elke fractie was het er mee eens, maar PvdA, GroenLinks en D66 stonden achter het plan. Laatst in mei had wethouder Jack Schoone nog geadviseerd om het plan aan te houden.

Crowdfunding
Om zelf ook een bijdrage te leveren, zijn de jongeren aan het begin van de zomer begonnen met crowdfunding. De opzet zou een bijdrage van 25.000 euro moeten zijn. Echter dit is niet gelukt, er is op dit moment maar 2.000 opgehaald.

De tijd is mogelijk ook niet de juiste keuze geweest, daar de start overhaast was en net voor het politieke reces. En toen kwam natuurlijk de vakantie. Mogelijk dus dat de timing niet zo best is geweest.

De gemeenteraad was voor een nieuwe skatebaan, maar de actie van de jongeren was meer bedoeld om de skatebaan te voorzien van wat extra zaken. Extra mooie zaken voor de baan.

Nieuwe poging
Aangezien het nu niet gelukt is, wil men in het najaar het opnieuw gaan proberen. De nieuwe poging zal beter voorbereid gaan worden. Op dit moment zijn er reeds flyers gedrukt en er is een nummer opgenomen. Dit is gebeurd door De Ritmische Dichter op de baan, samen met de skaters.

Men wil in het najaar een stevigere voorbereiding, die in de volgende campagne een veel groter effect gaat scoren. Iedereen die de crowdfunding heeft gesteund, krijgt het geld terug. Tevens ontvangen ze een bericht wanneer de nieuwe crowdfunding gaat starten.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Radio Lelystad, Flevopost, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen