Uitbreiding skatebaan Lelystad

Foto: YouTube

Een groot deel van de gemeenteraad geeft steun voor aanpassing van de skatebaan. De skatebaan in het Zilverpark zou uitgebreid moeten worden. Een andere optie zou een complete nieuwe skatebaan zijn. In de raad leverde dit geen discussie op over de financiële zaken.  


Budget
In 2020 had de raad 100.000 euro beschikbaar gesteld. Jong Lelystad was van mening dat het best wel wat goedkoper kon. De PvdA, GroenLinks en D66 willen dit bedrag echter wel inzetten. Wethouder Jack Schoone heeft laatst in mei aangegeven om het voorstel nog even aan te houden.

De jongeren hebben aangegeven dat de skatebaan te klein is voor de grote belangstelling. Op de site voorjebuurt.nl hebben de jongeren hun plannen duidelijk gemaakt. Eén van de punten is dat de jongeren een crowdfunding zijn gestart.

De gemeente Lelystad wil de baan uitbreiden, waarbij ze op zoek gaan – samen met de jongeren – naar de mogelijkheden en vereisten. Op de site geven de jongeren aan dat ze de gemeente willen helpen om het bedrag zo groot mogelijk te maken.

Middels een eerste fase willen de jongeren een startbedrag bij elkaar brengen. Met dit bedrag wil men een degelijk onderzoek doen en komen tot een stevig ontwerp. Tevens kan het bedrag de basis zijn voor cofinanciering voor de skatebaan. 

Vervanging
De skatebaan is nu duidelijk aan vervanging toe. Er is duidelijke slijtage te vinden. Daarnaast is de graffiti niet meer zo duidelijk zoals het was opgebracht. De randen van beton hebben ook duidelijk hun beste tijd gehad.

Voor een skater die vaak op dezelfde baan bezig is, is het treurig dat de skatebaan zo hard achteruit gaat. Maar zeker de bekendheid met de baan, als je elke dag de baan afgaat. Op de baan breken soms stukken beton af. Er zitten ook gaten in de baan.

Men kan zich afvragen of de baan wel veilig is. Natuurlijk komen mensen van de gemeente langs om de baan te repareren. Maar die reparatie is niet voor lange duur. Het schijnt zo te zijn dat na twee weken de baan weer met gaten zit en weer kapot is.

De vraag is nu – voor de jongeren – wanneer er een goede oplossing komt. Om de woorden van wethouder Jack Schoone te gebruiken: hoe lang de raad het voorstel moet aanhouden.

(Bronnen: Flevopost, lelystad.nieuws.nl, Omroep Flevoland, Voor je buurt)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen