Nieuwe bewoners voor Het Zwin

Foto: Centrada

Dinsdag 3 augustus zijn de nieuwbouwwoningen aan Het Zwin opgeleverd door Centrada. In het project Het Zwin kregen woningzoekenden die een Centrada-woning achterlieten voorrang bij toewijzing. Zodoende zijn er meer sociale huurwoningen beschikbaar gekomen.

Het Zwin
Het project Het Zwin bestaat uit zogenaamde vierlingwoningen. Deze woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. Op de eerste etage zijn nog twee slaapkamers. In feite is het een nieuw product. Speciaal bedoeld voor huurders die zich minder goed kunnen verplaatsen.

Bij de woningen is een kleine en onderhoudsvriendelijke tuin. Uitermate geschikt voor de bedoelde doelgroep. Het project ligt in de Kustwijk en is bedoeld voor mensen die een grotere woning achterlaten.

Nieuwbouwproject
De vierlingwoningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Kustrif / Zandbank van Centrada. Het project bestaat uit 21 grote eengezinswoningen en 12 van die zogenaamde vierlingwoningen. Allemaal tweelaags. Tevens zijn enkele woningen luxer uitgevoerd en voorzien van een keuken met inbouwapparatuur.

27 van de sociale huurwoningen zijn toegewezen op basis van inschrijftijd. Mensen die een woning van Centrada achterlieten, kregen voorrang. Van de vierlingwoningen zijn er zes toegewezen middels de Wmo. Hierbij wordt verhuurd aan gezinnen waarvan één lid mindervalide is.

(Bronnen: Centrada, Radio Lelystad, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen