Minder service van NS op station Lelystad

Foto: Spoorbeeld

Negen augustus zal de informatiebalie op station Lelystad gesloten worden. Eerder was het al niet meer mogelijk om op het station een treinkaartje te kopen. De ticketservice balie was al eerder gesloten. Gezien het feit dat steeds meer mensen een ticket online aanschaffen, gaan er ook steeds meer balies dicht.

Lelystad
Voor het station Lelystad was de planning dat de informatiebalie dit jaar open zou blijven. Gezien het feit dat een groot aantal NS-medewerkers gekozen hebben voor de aangeboden vertrekregeling, zijn er te weinig medewerkers aanwezig om de balie open te houden. Daarom gaat ook deze balie nu al dicht.

De NS heeft een advies gevraagd o.a. bij reizigersorganisaties over de sluiting, echter daar is nog geen antwoord op binnen gekomen. Volgens de informatie – o.a. op de site – blijven er nog wel een aantal servicetaken beschikbaar op station Lelystad. Zo kan men een OV-fiets bemachtigen en kan men reisassistentie bestellen.

Gemeente
Wethouder Luc Baaten is op verzoek van de gemeenteraad in gesprek gegaan met de NS. Hierbij was het uitgangspunt dat de servicebalies zouden moeten blijven. Dit is alleen niet gelukt. Ondanks het feit dat de wethouder zich erbij neerlegt, blijft hij in gesprek met de NS.

Dit laatste blijft bestaan, omdat de NS heeft aangegeven dat de sluiting mogelijk een tijdelijke maatregel zou zijn. Echter men verwacht niet echt dat de balies nog terug zullen keren.

Petitie
Op het internet staat een petitie, waarin wordt opgeroepen om te ondertekenen om de informatiebalie open te houden. De balie is nodig voor reisadvies, hulp bij de kaartautomaat en ook advies bij andere NS producten.

Tevens is het nodig dat er hulp wordt geboden bij het in- en uitstappen van de treinen en hulp voor ouderen. Daarnaast is er ook regelmatig sprake van hulp die nodig is voor mensen die het Nederlands niet helemaal onder de knie hebben. Tenslotte zijn wettelijke bevoegde toezichthouders altijd nodig, al is het alleen al voor de veiligheid.

(Bronnen: NS, Petities, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen