Informatie Coronavaccin niet altijd goed te begrijpen

Foto: Gemeente.nu

Naast de gemeente Almere, vermoedt de GGD Flevoland dat bepaalde doelgroepen niet goed geïnformeerd zijn of worden. Men spreekt hier over de vaccinatie tegen het SARS-CoV-2 virus ofwel Corona. Het idee is dat de informatie vanuit de overheid niet altijd eenvoudig is en dus soms ook te ingewikkeld. 

Campagne
Op dit moment wordt er nagedacht over de mogelijkheden hoe bepaalde groepen beter bereikt kunnen worden. Specifiek gaat het volgens de GGD Flevoland dan over laaggeletterde mensen of mensen die anderstalig zijn. 

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe zo’n campagne er uit gaat zien. Verder dan het bespreken van ideeën is men nog niet. Nadrukkelijk wordt er gekeken naar de middelen die in andere talen reeds zijn gemaakt. Het is echt kwestie van de landelijke zaken te gebruiken, als deze ingezet kunnen worden. Misschien met een lokale aanpassing. 

Regionale verschillen
Men gaat de campagne inzetten omdat (landelijk) opgemerkt is, dat bepaalde groepen minder geïnformeerd zijn. Dit zou met zich mee kunnen brengen dat daardoor minder gevaccineerd wordt. Men wil ook serieus onderzoeken welke groepen hier specifiek ‘minder’ geïnformeerd zijn. 

Het kan ook zo maar zijn dat in Flevoland per gemeente andere groepen anders geïnformeerd moeten worden. Het uitgangspunt moet in alle gemeenten zijn dat de juiste informatie wordt gegeven. De beslissing wel of niet vaccineren blijft aan de individuele inwoner. Maar dan moet de verstrekte informatie juist en te begrijpen zijn. 

Een dezer dagen moet duidelijk worden hoe de campagne ingezet gaat worden.   

(Bronnen: Ons Almere, Omroep Flevoland, 1Almere) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen