Meer ziekenhuisopnames door Corona

Foto: Pixabay

Volgens het RIVM is het aantal ziekenhuisopnames in Flevoland meer dan verdubbeld met een sterke toename op Urk. De afgelopen week zijn er minimaal 34 mensen uit Flevoland opgenomen in het ziekenhuis. Dit kwam door een ernstig ziekteverloop door het SARS-CoV-2 virus. Een week geleden waren dat er nog vijftien. 

Positieve testen
Het aantal positieve testen op Corona is ook weer gestegen, het sterkst op Urk. In Lelystad zijn 186 positieve testen gemeld, tegenover 178 een week eerder. 

De cijfers van Urk zitten behoorlijk in de lift. Dit is al meer dan een maand zo. Dit in tegenstelling met de maand februari toen de cijfers extreem laag waren. 

De afgelopen drie dagen waren positief geteste mensen gemeld in Lelystad: 28, 25, 21. Opvallend te noemen is, op het moment dat er naar een andere site gekeken wordt, er weer andere cijfers boven komen. Deze drie getallen komen van de site Gezondheidenco.nl.  Tevens heeft deze site nog een ander overzicht waarin staat te lezen, dat op 6 april 301 mensen positief getest bekend waren en op 13 april was dat opgelopen tot 325. 

Op de site Corona-teller.nl is het volgende te lezen geweest. Er zouden in Lelystad 20 inwoners positief getest zijn, maar niemand zou opgenomen zijn in het ziekenhuis. Het aantal besmettingen per honderdduizend mensen komt neer op 25.4 

Het is een kwestie van hoe cijfers geïnterpreteerd worden en waar men de cijfers vandaan haalt. 

(Bronnen: Omroep Flevoland, Gezondheidenco.nl, Corona-teller.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen