Horeca topduo opent restaurant in Zeewolde met crowdfunding

04 nov , 20:23 Zakelijk
lars en joella dekens crowdaboutnow
Lars en Joëlla Dekens, horeca ondernemers uit Lelystad waar zij tien jaar lang restaurant De Gordiaan hadden, financieren hun nieuwe restaurant in Zeewolde, hun woonplaats, met een crowdfunding. Zo hebben de vaste gasten van De Gordiaan en Zeewoldenaren de mogelijkheid om deel uit te maken van het nieuwe restaurant SUMMUM dat gebouwd wordt met uitzicht op de haven. In 2025 openen de deuren.
Succes van De Gordiaan
De Dekens zitten beiden al hun hele leven in het horecavak en in 2015 openden zij de deuren van hun eerste zaak: De Gordiaan in Lelystad. In de afgelopen 9 jaar is het restaurant een waar begrip geworden in de stad en is het een van de beste restaurants van Nederland. Dekens: “Wij wonnen dit jaar de vakjuryprijs bij de uitreiking van de Nederlandse Horecaprijzen. Iets om trots op te zijn!”
Stoppen op je hoogtepunt? De Dekens pakken liever door. De Gordiaan is gesloten en er wordt inmiddels al gebouwd op een prachtige plek aan de haven van Zeewolde. Het stel koos voor Zeewolde, omdat zij er zelf ook wonen. Hierdoor wisten ze af van de wens van de gemeente om een stuk van de haven nieuw leven in te blazen en konden zij het beschikbare havenpaviljoen huren.
SUMMUM
Het nieuwe restaurant heet SUMMUM en is een plek waar inwoners van Zeewolde, dagjesmensen die met de veerboot uit Ermelo aankomen genieten van laagdrempelig maar culinair eten. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de haven en er zijn zelfs aanlegplekken voor boten van gasten.
Als lid van Euro-Toques vinden de heer en mevrouw Dekens het belangrijk dat zoveel mogelijk gekookt wordt met streek- en seizoensproducten. Naast de kaart (die per seizoen verandert) zijn er specials te bestellen waar gebruik wordt gemaakt van seizoensproducten die maar kort verkrijgbaar zijn. Denk dan aan wild, asperges en verschillende vissoorten.
Financieren middels crowdfunding
De plannen voor SUMMUM worden deels gefinancierd met een crowdfunding. De financiering die met de crowdfunding opgehaald wordt, minimaal 150.000 euro, gaat naar de inrichting.
Het restaurant wordt gevuld met comfortabel en duurzaam meubilair en veel planten. Wanneer meer dan 150.000 euro opgehaald wordt, kan ook de verduurzamingsslag uitgevoerd worden die het stel voor ogen heeft.
Zo komt er dan een waterpomp, geluidsisolatie van gerecycled karton en gaat het restaurant volledig elektrisch. Tot nu toe doen er 50 investeerders mee en is er al 76.245 euro opgehaald. Het is nog 26 dagen mogelijk om in te stappen door een lening met een rente van 4% te verstrekken.
(Bron: Persbericht CrowdAboutNow) (Foto: Lars en Joëlla Dekens (© CrowdAboutNow))