Finale ‘Skatepark tour Own the Spot’ in Lelystad

28 jul , 18:47 Sport
skateboarder bruce emmerling via pixabay
Jaarlijks wordt door Sportservice Flevoland een skateparktour langs de Flevolandse gemeenten georganiseerd. En elk jaar is het weer duidelijk dat skaten een populaire sport is en blijft onder de jeugd. Juist in de tijd van de Olympische Spelen is skateboarden ondertussen toegevoegd aan het Olympisch programma.
Own the Spot  
Sportservice Flevoland organiseert de skateparktour, waarbij lokale sport- en welzijnsorganisaties samen met de jongeren zorgen voor de organisatie. Ook in 2022 was er melding van de ‘Skatepark Tour Own the Spot 2022’.  
De tour was in 2022 georganiseerd  voor skateboarders, inliners, BMX'ers en steppers. Voor de finale in Lelystad kan men zich opgeven voor BMX, inline skating, stuntsteppen en skateboarden. 
De organisatie wil met Own the Spot dat jongeren participeren en dat het beeld dat mensen hebben van ‘hangjongeren’ op de Flevolandse skateparken wordt aangepast. Daarnaast wil men dat jongeren uit verschillende gemeenten in contact komen met elkaar.
Natuurlijk hoort er ook bij dat Urban Sports in Flevoland gepromoot wordt. De Tour is dit jaar in Almere op zaterdag 1 juni gestart, waarna Swifterbant (zondag 23 juni) en Emmeloord (zondag 14 juli) zijn aangedaan.
De planning voor de finale in Lelystad zou gepland zijn voor 25 juli, maar is nu verplaatst naar donderdag 1 augustus (tijd 17.00 uur). Men had zich per dag kunnen inschrijven, maar het was niet verplicht, wel gewaardeerd.  
Volgens de gegevens zou dit in het Zilverpark zijn. Indien men zich inschrijft, weet de organisatie hoeveel mensen te verwachten zijn. Tevens zijn er demonstraties en wordt er opgetreden door raptalenten. Meer informatie is te vinden op de sites van Sport Flevo en Sport Flevo (aangepaste datum).
(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad (Instagram) Sportservice Flevoland, lelystad.nieuws.nl)