Een nieuw project met meer dan alleen voetbal

23 okt , 20:05 Sport
voetbal op veld pixabay
Pixabay
Vanaf november start Sportbedrijf Lelystad met een nieuw programma met de naam Street League Lelystad. Het is een voetbalprogramma dat bedoeld is voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en wat loopt van november 2024 tot en met juni 2025. Maar het programma is meer dan voetbal alleen.
Extra punten
In het programma gaat het om competitie, trainingen, workshops en events, maar er is meer. Zo kan men ook iets goed doen voor de wijk, waardoor veel punten verkregen kunnen worden voor de ranglijst.   
Het is zo, dat zonder goed gedrag en inzet binnen en buiten de lijnen geen hoge eindklassering te behalen is. De deelnemers dragen bij alle activiteiten een Street League Lelystad T-shirt, dat behouden mag worden na goed gedrag en volledige deelname.
Succesvol voetbalproject
Volgens Sportbedrijf Lelystad is Street League een succesvol voetbalproject dat wordt georganiseerd door verschillende ‘Betaald Voetbal Organisaties’ in Nederland. Sportbedrijf Lelystad ziet de kans om het project in Lelystad te laten slagen, samen met partners. 
Dit komt onder meer doordat voetbal de populairste sport onder de jeugd is, wat terug te zien is in de deelnamecijfers bij de clubs. Maar Street League Lelystad is echter veel meer dan voetbal alleen. Er wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de jeugd.
Goed doen voor de omgeving
Het is de bedoeling om de deelnemers bewust te maken van hoe belangrijk het is om iets goeds te doen voor zichzelf én de directe omgeving. Zo kan men een spelletjesmiddag of een klein toernooi organiseren.
De deelnemers kunnen ook punten verdienen door klusjes te doen, zoals het wassen van auto’s of schoonmaken. Hierdoor kunnen ze vaardigheden ontwikkelen die in de rest van het leven alleen maar profijt zullen geven.
De wedstrijden voor het voetbal worden gehouden op lokale pleintjes en veldjes in de wijk. Hier kunnen professionele trainingen gevolgd worden en worden de wedstrijden gespeeld. Tussentijds wordt één evenement georganiseerd en de afsluiting is een echte finaledag.
Samenwerkende partners
Street League Lelystad wordt georganiseerd in samenwerking met De La Fuente Academy en Youth for Christ. De partijen begeleiden de trainingen, wedstrijden en helpen bij het organiseren en uitvoeren van de evenementen.
Tevens wordt de promotie ondersteund door SV Lelystad ‘67, dat ook een faciliterende functie heeft met een veld voor een wekelijkse training. Daarnaast wordt het programma mogelijk gemaakt door een aantal partijen.
Deze partijen zijn GGD Flevoland, gemeente Lelystad, Sport- en Vitaliteitsakkoord, Stichting Life Goals, advocatenkantoor Okkerse & Schop, fresh focus, Toomba, VSBfonds, Rabobank Het Nieuwe Land, Sportservice Flevoland en Sportbedrijf Lelystad.
De deelname aan Street League Lelystad is volledig gratis. Daarnaast is er meer informatie over het programma te vinden op de pagina van Street League Lelystad. Op de pagina kan men zich ook aanmelden voor het programma.
(Bronnen: Street League Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Flevopost)