De 268ste AV Spirit Wintercup Lelystad, nieuwe seizoen begint

02 okt , 19:48 Sport
wintercup lelystad 2024 2025 av spirit
AV Spirit Lelystad
Seizoen 2024 - 2025 staat weer voor de deur en dus ook het splinternieuwe Wintercup voor AV Spirit. Het seizoen gaat beginnen op zondag 6 oktober. En vanaf dat moment zal AV Spirit de komende maanden tot en met maart 2025 elke eerste zondag van de maand een wedstrijd organiseren van het Wintercup loopseizoen.   
Wintercup loopseizoen
Het loopseizoen begint op 6 oktober en gaat wederom door de bossen van Lelystad, waarbij start en finish natuurlijk zijn gesitueerd op de sportaccommodatie van AV Spirit (Langezand). Ook is er dit jaar weer een nieuwe route voor de deelnemers op de 5 en 10 km.  
Natuurlijk is er weer voor de kinderen de 800 m Kidsrun en de 2 km run. Na elke wedstrijd krijgen de kinderen een medaille. Als de kinderen minstens 5 keer een wedstrijd hebben gelopen, kunnen de medailles ingeruild worden voor een kleine beker.
Voor de volwassen deelnemers van de 5 en 10 km wordt een klassement voor elke leeftijdscategorie gemaakt. Met dit sportieve element van de Wintercup ontstaat wat meer rivaliteit. De beste 5 tijden tellen mee.
Inschrijven voor het seizoen
De organisatie van AV Spirit geeft het advies om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven. Dit kan gebeuren via de site van AV Spirit. Indien men inschrijft in de periode tot en met vrijdag 4 oktober, krijgt men een overall korting. 
Indien men zich inschrijft voor alle 6 lopen, hoeft men er maar 5 te betalen. Natuurlijk kan men ook voorinschrijven op elke individuele loop, waar dan ook een aantrekkelijke korting te behalen is.
Daarnaast blijft het inschrijven op de wedstrijddag zelf mogelijk vanaf 9.30 uur in de kantine van AV Spirit. Tevens kunnen bedrijven gebruik maken van de mogelijkheid om klanten in te schrijven tegen een sterk gereduceerd tarief. Alle informatie is terug te vinden op de site van AV Spirit.   
Spirit-loop
Naast de Wintercup is er ook de mogelijkheid van een wandeling of een duurloop met het gezin of familieleden. Dit is mogelijk op zaterdagen. In eerste instantie was deze gepland elke 14 dagen, maar dit is ondertussen aangepast naar 1 keer per maand. 
Volgens de agenda zou de eerste Spirit-loop op 26 oktober gelopen kunnen worden. Deze loop begint om 9.30 uur vanaf de atletiekbaan van AV Spirit en is een evenement dat georganiseerd wordt door AV Spirit en Sportbedrijf Lelystad.
(Bronnen: Nieuwsbrief AV Spirit, AV Spirit)