Unicum wint de Nieuwjaarswedstrijd tegen de gemeente

Foto: Fotostudio Wierd

Het was na twee jaar met Corona deze keer een mogelijkheid om de wedstrijd Unicum tegen de gemeente Lelystad te laten spelen. Dit keer was de 32e wedstrijd tussen de twee teams. Een wedstrijd tussen een gemeenteteam en een mix van verenigingsmensen uit de voetbalclub.

Sinds 1989
De Nieuwjaarswedstrijd wordt al sinds 1989 op de eerste dag van het nieuwe jaar op het Sportpark Schouw gespeeld. Vorig jaar heeft het team van Unicum gewonnen van het team van de gemeente en heeft daarom de wisselbeker.

Maar dit jaar was het al niet anders. Unicum heeft ook deze wedstrijd gewonnen en deze keer met 6 – 4. Hierdoor kon de bokaal van de Nieuwjaarswedstrijd gewoon blijven staan in de kantine van Unicum.

Het gemeenteteam
Dit team bestond uit uit een mix van raadsleden en oud-raadsleden, fractie-assistenten, medewerkers en oud-medewerkers. Tevens stonden er in het team mensen die op contractbasis bij de gemeente werken.

De aanvoerder van het team van de gemeente was wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra, die ook de aftrap van de wedstrijd verrichte. Tevens mocht de wethouder de wisselbokaal na de wedstrijd uitreiken aan de aanvoerder van Unicum, Guido de Bruijn.

Volgens wethouder Messelink heeft het gemeenteteam gestreden voor wat ze waard was, maar is er toch verloren. Heel trots gaf ze aan dat het gemeentelijke team 4 doelpunten heeft gemaakt. De wedstrijd kantelde nadat het team een penalty tegen kreeg.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Reacties

Cookieinstellingen