Grote zeilwedstrijd in Lelystad

Foto: Combi Randmeren

Zondag 13 juni zal in Lelystad de eerste grote regionale jeugd zeilwedstrijd gevaren worden. De wedstrijd zal de eerste zijn na de tweede lockdown. Hij zal georganiseerd worden door Watersportvereniging Bovenwater. 

Combi Randmeren
De wedstrijd is van de Combi Randmeren. Dit is een samenwerkingsverband tussen Bovenwater en vijf watersportverenigingen rond de Randmeren. De vereniging heeft aangegeven – middels Jolanda Middelkoop – dat minimaal zestig boten mee zullen doen. Dit aantal is groter dan bij andere edities. 

Jolanda Middelkoop van de Jeugdzeilcommissie is zeer tevreden over wat er gaat plaatsvinden. Er zullen beginners en gevorderden met een boot varen. Tevens zullen verschillende soorten boten aan de wedstrijd deelnemen. 

Versoepeling
Gezien de versoepeling mag de wedstrijd gevaren worden. Echter het wordt wel een wedstrijd zonder publiek, gezien de maatregelen in het kader van de pandemie. 

Eerder had al twee wedstrijden moeten hebben plaatsgevonden, echter de pandemie heeft dit tegengehouden. Het ging hier om een wedstrijd bij de watersportvereniging van Biddinghuizen en een wedstrijd bij Elburg. 

(Bronnen: Nauticlink, Omroep Flevoland, Radio Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen