Krachtsporter werkt aan verbetering records

Foto: YouTube

In november 2019 heeft krachtsporter Patricia Smit twee Nederlandse records op haar naam gebracht. Dit gebeurde bij de ‘Sterkste vrouw van Nederland’ in Breda. Patria Smit was in Breda om haar titel te verdedigen, maar dat lukte niet. Ze werd derde in 2019.  

Wedstrijd
Tijdens de wedstrijd heeft de krachtsporter tijdens het vierde onderdeel een nieuw Nederlands record van 85 kilogram geplaatst. Dit gebeurde bij log-ladder-press, waarbij een halter in de vorm van een boomstam met oplopend gewicht boven het hoofd moet worden getild. 

Ook tijdens het eerste onderdeel, het deadliften, behaalde Patricia een Nederlands record met 205 kilogram. 

Trainen
Juist op deze twee onderdelen is de krachtsporter keihard aan het trainen. Ze gaat een recordpoging doen voor beide onderdelen bij een Push-Pull wedstrijd in Maasland op 6 juni.

Het huidige record van 205 kilogram bij het onderdeel deadliften wil ze uit de boeken hebben met een poging van 262.50 kilogram.
Ook het record van 85 kilogram op de log of boomstam moet scherper gesteld worden. Patricia Smit wil dit record verbeteren naar 100 kilogram.   

Het trainen kan echter niet op de geschikte plaatsen, daarom wordt dit gedaan op een zolderkamer en in een Friese boerenschuur. 

(Bron: Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen