40 jaar badmeester

Foto: Sportberdrijf Lelystad

Ben Meijer zit ondertussen veertig jaar in het vak. Hij is begonnen in Utrecht, maar werkt nu al jaren als badmeester in Lelystad. Eerst nog in de oude baden van Agora, de Schoener en de Houtrib. De Houtrib was een openluchtbad. 

Maar de heer Meijer werkt nu al weer jaren in één van de mooiste baden uit de carrière van de badmeester, nl. de Koploper. Volgens Ben Meijer is de Koploper een prachtig complex.
De ideale leeftijd om te leren zwemmen is volgens Ben Meijer motorisch gezien misschien rond het achtste jaar. Maar aangezien Lelystad veel water heeft, is het misschien beter om met vier of vijf jaar te beginnen. Belangrijk is het zwemmen, kinderen leren het kunstje zwemmen naast dat het een leuke vrijetijdsbesteding is. 

De heer Meijer is wat minder gaan werken, nu nog 21 uur per week. Maar volgens het zwembad is er genoeg nieuw personeel te vinden. 

De Koploper
Dinsdag 13 april jl werd de lockdown wederom verlengd en dus blijft de Koploper dicht. Voorlopig tot en met maandag 10 mei. Uitzondering zijn de kinderen tot en met 12 jaar, die wel naar zwemles kunnen. Op deze manier kunnen de kinderen hun zwemdiploma A, B of C halen. 

Sportcentrum De Koploper is het multifunctionele sportcomplex in Lelystad. Het centrum voor zwemplezier of om sportief in beweging te komen. In de Koploper kan het allemaal: aquasporten, banenzwemmen, klimmen. 

 (Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen