Drop je knife en doe wat met je life

Foto: Ministerie van Justitie en Veiligheid

Vandaag is de nieuwe campagne om het messenbezit onder jongeren tegen te gaan,  begonnen. Deze campagne heeft de naam meegekregen ‘Drop je knife en doe wat met je life’. De overheid heeft aangegeven dat een mes op zak niet normaal is en zeker niet cool.

Een mes
Een mes op zak zorgt voor onveilige situaties. Op het moment dat iemand een mes op zak heeft, kan het sneller gebruikt worden met ellendige gevolgen. De campagne ‘Drop je knife en doe wat met je life’ roept jongeren op hun messen in te leveren.

Meer dan 200 gemeenten zullen meedoen aan de campagne. Dit gebeurt tussen 11 en 17 oktober 2021. Tijdens deze week kunnen jongeren – anoniem en zonder straf –  hun steekwapens inleveren. Bij sommige locaties in deelnemende gemeenten kunnen ook vuurwapens worden ingeleverd.

Flevoland
De campagne is opgezet door twee bewindslieden. Dat zijn minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Dekker van Rechtsbescherming. Iedereen weet dat een wapen op zak verboden is.

Als de politie merkt, dat iemand een steekwapen heeft, kan dit een flinke boete opleveren. Als een verkeerd persoon dit merkt, kan het verkeerd aflopen. Voor Flevoland zijn vijf politiebureaus aangemerkt waar de wapens ingeleverd kunnen worden. Dat is in Lelystad, Zeewolde en drie maal in Almere.

(Bronnen: Het CCV, Omroep Flevoland, Ons Almere, Rijksoverheid) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen