De SlooOW Natuurmarathon 2021

Foto: RoParun Lelystad

Twee keer is hij uitgesteld, maar dit jaar gaat hij dan toch echt gelopen worden. De SlooOW Natuurmarathon. De organisatie heeft bevestigd dat het mogelijk is om op een veilige manier en met toepassing van het Corona protocol van start te gaan. Maar er is nog meer te melden. Dit jaar wordt voor het eerst de SlooOW Kidsrun gehouden.

Natuurmarathon
De SlooOW Natuurmarathon wordt gehouden in de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen. Dit jaar wordt het de elfde keer in het gebied tussen Lelystad en Almere.

Voor de lopers die de afstand te lang vinden, is een oplossing gevonden. Er is namelijk de mogelijkheid om de marathon als duo te volbrengen. Men kan als loper en fietser de afstand verdelen. Op die manier wordt de afstand bij toerbeurt gelopen om zo zelf het aantal kilometers te bepalen.

De opzet van deze Natuurmarathon is om kleinschalig te blijven. Kleinschalig en eenvoudig met een maximum van 75 teams. Er is ook geen ‘entertainment’, verzorgingsposten of ander vermaak op het parcours. De start is om 10.00 uur bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg.

Kidsrun
Ook op zaterdag 4 september zal de eerste keer de Kidsrun worden gehouden. Deze wordt gehouden op een parcours van 800 meter en voorafgaand aan de SlooOW Natuurmarathon. Kinderen in de leeftijd van de basisschool (7 – 12 jaar) kunnen hieraan meedoen.

Inschrijven kan via de RoParun-pagina, maar ook net voor het begin van de run. Dit inschrijven kan vanaf 9.00 uur tot aan de start om 9.45 uur. Voor de run moet men 5 euro inschrijfgeld betalen. Dit geld gaat ook naar het goede doel.

Voor de Natuurmarathon is het inschrijfgeld 27,50 per team, inclusief lunch. Er wordt medewerking verleend door watersportvereniging Het Bovenwater. Faciliteiten als kantine, sanitair en douchegelegenheid, maar ook vrijwilligers. Ook deze opbrengst gaat volledig naar Stichting RoParun.

(Bronnen: Flevopost, SlooOW Marathon, SlooOW, RoParunteam Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen