Onderzoek naar provinciale democratie

Foto: Lokale Democratie

De provincie Flevoland wil weten hoe de inwoners denken over de samenwerking met de provincie. Daarom zal de provincie op 25 mei starten met een zogenaamde Quick Scan Provinciale Democratie. Hierbij wordt aan inwoners, Statenleden, collegeleden en ambtenaren gevraagd wat ze vinden van de samenwerking met de provincie. 

Quick Scan
In de periode van 25 mei tot en met 15 juni zal de vragenlijst Quick Scan Provinciale Democratie te vinden zijn op de site van de provincie. 

De informatie die binnenkomt, zal anoniem worden verwerkt. De resultaten gaan gebruikt worden als basis voor een gezamenlijk gesprek over een nog betere provinciale democratie.
Flevoland is van mening dat het belangrijk is dat inwoners mee kunnen praten over de toekomst van hun provincie. Daarom wordt actief de dialoog opgezocht. Tevens wordt onderzocht om nieuwe methoden en technieken van belang zijn om ingezet te worden. 

Democratie
Uitgangspunt is dat de provincie goed en democratisch wil samenwerken met al haar inwoners. Kernwaarden voor de provinciale bestuursstijl zijn samenwerken, ontwikkelen en investeren. 

Op dit moment vraagt Flevoland zich af hoe de inwoners de samenwerking met de provincie vinden. Zoals over de besluiten die genomen worden. Of over de ruimte om mee te denken. Natuurlijk hebben inwoners ook zelf initiatieven en hierbij is natuurlijk de vraag of ze deze kwijt kunnen bij de provincie. 

In de Quick Scan staan nog meer vragen. Met al de antwoorden wil Flevoland anders gaan werken, voor en met inwoners. Passend bij hoe inwoners met deze provincie willen samenwerken. 

 (Bronnen: Provincie Flevoland, BHZNet, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen